A 21. századi turisták nem szégyenlősek – Íme a legelborultabb dolgok listája, amit ellopnak a szálláshelyekről


2016 augusztus 25. Maya lemon.hu

A törölköző és a kiskanál, a szappan és távirányítóból az elemek. Nos, ezek már nem igazán izgalmasak egy modern enyveskezű turista számára. Egy igazi ínyenc minimum egy perzsamacskával a bőröndjében távozik a nyaralóhelyéről.

A hvg.hu az Év Szállása verseny megbízásából készített kutatás eredményeire hivatkozva készített egy listát arról, mit lopnak el szívesen a mai turisták.

Bár továbbra is törölközőt, evőeszközt és ágyneműt lopnak leggyakrabban itthon a szállóvendégek, azért vannak egészen bizarr dolgok is, amit meglovasítanak – derül ki a Szallas.hu felméréséből. Van, akinek a WC-kefe vagy éppen a szállástulajdonos télikabátja tetszett meg, az egyik helyről pedig még egy perzsa macskát is lenyúltak.

A vendégek szeretnek több csomaggal távozni, mint amennyivel megérkeztek a nyaralásra

Tízből kilenc szállásadót ért már kisebb-nagyobb lopás. A szállásadók nagy része nyilatkozta azt, hogy a nyaralók legfeljebb 10 százaléka távozik nagyobb bőrönddel, mint amivel jött, és az eltulajdonított dolgok értéke – átlagosan – nem haladta meg az 5000 forintot. De azért vannak kirívó esetek is: a szálláshelyek körülbelül 10 százaléka szenvedett már jelentősebb anyagi kárt, mely a 20 000 forintos értéket is meghaladta. Volt olyan, hogy a távozó vendégek a tévét is magukkal vitték, tűnt már el Tiffany-lámpa, Herendi padlóváza, de volt, hogy a felújításhoz előkészített 15 négyzetméternyi laminált padlónak lába kelt.

Az enyveskezű vendégek csupán harmada ismeri be a lopást, közülük többen inkább visszaküldik az eltulajdonított tárgyat, és csak kisebb hányaduk ajánlja fel, hogy megtéríti az okozott kárt.

Végül itt egy lista a legfurább tárgyakról, amiknek lába kelt:

– perzsa macska
– 15 négyzetméter laminált padló
– szállástulajdonos télikabátja, csizmája
– fűnyíró
– hűtőgép
– leander, kerti virágok (kiásták)
– mennyezeti tükörgömb
– mobilklíma
– televízió
– tésztakészítő gép
– WC-kefe
– WC-tartály
– WC-ülőke aljáról a műanyag csavarok

 

via lemon.hu

Vélemény, hozzászólás?

Elérhetőségünk

Lakáj Textil

Budapest 1181

Havanna utca 42.

Phone : +36 20 355 5270

Email : info@lakajtextil.hu