Tízféle gyógynövény van a bükki párnában


2016 október 12 ÉM-JLI mon.hu

Fridel Zita és a gyógypárnák – © Fotó: Juhász-Léhi István

Bükkszentkereszt – Fridel Zita alvópárnái először csak a családnak készültek, majd barátaik alvási problémáira is készített gyógynövényes párnákat, aminek gyorsan híre ment, és sokan fordultak hozzá segítségért. A sok pozitív visszajelzés hatására és azért, hogy még több alvási nehézséggel küzdő embernek segíthessen, született meg a bükki gyógynövényes párna.

A gyógynövények már gyermekkorában közel álltak hozzá, de pesti lányként nem volt sok lehetősége a közelükben lenni, élvezni az illatukat. Amikor aztán pályaválasztás előtt állt, egyértelmű volt, hogy a gyógynövényekről szeretne tanulni és velük szeretne foglalkozni. Fridel Zitát kérdeztük.

– A Károly Róbert Főiskola gyógynövény termesztő és feldolgozó szakára esett a választásom, mellette pedig természetgyógyász végzettséget is szereztem – mondta a férje révén maga is bükkszentkeresztivé lett hölgy, akit a múlt hétvégi Bükkszentkereszti Gombanapokonszólítottunk meg gyógynövénypárnái között. – A gyógypárna annak kapcsán jutott eszünkbe, hogy rengeteg gyógynövény van a kertünkben és nekem is adott a gyógynövényes végzettségem. Próbáltam olyan dolgot kitalálni, amivel segíteni tudnék elsősorban a barátainkon. Ugyanis először náluk merült fel az, hogy valamit kitalálhatnék az alvási és légzési problémáikra. Kitaláltuk ezt a párnát, elkészült, aztán ennek lassan híre ment és egyre többen kérték tőlünk. Belefogtunk hát!

Mint kiderült, ökotextilből vannak a párnák, azaz csak természetes anyagokat használnak fel hozzá. A belseje pedig tönkölypelyvával és tízféle gyógynövénnyel (levendula, citromfű, kamilla, bodza, zsálya) van megöltve, azonban csak a méretében van különbség köztük, mert mindegyikben ugyanaz az alvássegítő, légzéskönnyítő és fejfájás-csillapító keverék van (plusz a már említett tönkölypelyva), annyi különbséggel, hogy a színük más.

– Fontosak az adalékok, így a gyógynövények illóolaj-tartalmával próbálunk dolgozni – árulta el. – A test melegíti a párnát, miközben az olajok kipárolognak, és belélegezzük, majd az hat ránk.

via mon.hu

Vélemény, hozzászólás?

Elérhetőségünk

Lakáj Textil

Budapest 1181

Havanna utca 42.

Phone : +36 20 355 5270

Email : info@lakajtextil.hu