Ilyen gyakran kell ágyneműt cserélni


2016 augusztus 19. www.hazipatika.com

Az ágyneműtől a pizsamán át a fogkefénkig vannak olyan személyes tárgyaink, amit nap mint nap kézbe (vagy magunkra) veszünk és használunk. Sokan viszont nincsenek pontosan tisztában azzal, hogy milyen gyakran is kellene cserélni őket ahhoz, hogy ne okozzanak esetleg egészségügyi problémákat.

Ilyen sűrűn érdemes cserélni, illetve mosni a körülöttünk lévő tárgyakat, ha szeretnénk megőrizni egészségüket.

Alsónemű

Egy felmérés szerint a nők hét, a férfiak pedig huszonöt százaléka nem vált naponta fehérneműt. Pedig az intim régiókban elszaporodó mikrobák, baktériumok sokféle gombát és akár súlyos fertőzést is okozhat, így ajánlott mindennap tisztát felvenni.

Törölközők

A törölközőket három használat után kellene cserélni. Hiába jövünk ki tisztán a zuhany alól, az anyagon bőrdarabok maradnak, amelyek meleg és nedves környezetben sokféle baktérium elszaporodását elősegíthetik.

Ágynemű

Hetente érdemes áthúzni az ágyat, mindennap alaposan átszellőztetni a hálót, és akár kirázni kicsit a párnákat, takarókat, mert éjszaka a felszínükre hámsejtek, izzadtság és nedvesség kerül.

Fogkefe

Egy átlagos fogkefén 10 millió baktérium él – ezek lehetnek olyanok, amelyek náthát, de olyanok is, amelyek hepatitiszt okozhatnak. 3 havonta cseréljük őket, illetve minden olyan alkalommal, mikor felgyógyulunk egy betegségből.

Vélemény, hozzászólás?

Elérhetőségünk

Lakáj Textil

Budapest 1181

Havanna utca 42.

Phone : +36 20 355 5270

Email : info@lakajtextil.hu